FILTRU DE POLEN – CEA MAI BUNĂ SOLUȚIE PENTRU O DEPLASARE RELAXANTĂ ÎN CONDIȚII DE SIGURANȚĂ

Filtrul de polen este un echipament standard pentru toate mașinile noi. Deși filtrul de polen funcțional are un impact direct asupra sănătății noastre, respectiv asupra sănătății tuturor pasagerilor din autovehicul, este încă oarecum subestimat. Acest lucru reiese, de exemplu, din numărul total de filtre de polen vândute pe an de furnizorii de piese auto care este încă semnificativ mai mic față de numărul filtrelor de ulei vândute. Chiar dacă intervalul de timp pentru înlocuirea acestor două tipuri de filtre este același. Prin urmare, este necesară creșterea gradului de conștientizare a clienților și automobiliștilor prin prezentarea unor argumente importante legate de această problemă. În următoarele rânduri vom încerca să prezentăm funcțiile de bază ale filtrului de polen și importanța acestuia.

 

De ce sunt mașinile echipate cu filtru  de polen și cât de des este necesară înlocuirea acestuia?
Practic, producătorii de automobile au început să echipeze mașinile cu filtru de polen aproximativ din anii 90 ai secolului trecut cu scopul de a oferii pasagerilor un confort mai ridicat și protecție împotriva aerului contaminat care intră în cabină prin sistemul de ventilație și aer condiționat.

Care sunt funcțiile principale ale filtrelor de polen?

Sănătate și confort: în ultimii 30 de ani s-a dublat numărul persoanelor care suferă de diferite alergii, peste un sfert din populație fiind alergică la polen, praf și alti alergeni prezenți în aer. Un filtru de polen de calitate protejează pasagerii împotriva polenului, prafului, funinginii și împotriva altor contaminanți. Pentru persoanele cu alergii și astm bronhic, un filtru de polen eficient este o componentă cheie care contribuie la protejarea sănătății acestora și conducerea relaxantă în condiții de siguranță a autovehiculului.

Igienă: un filtru de polen eficient previne, de asemenea, depunerea de impurități și bacterii dăunătoare pe partea interioara a ferestrelor, în sistemul de încălzire, de ventilație și de aer condiționat al mașinii.

Siguranță: filtru de polen care este înlocuit cu unul nou ajută la asigurarea unei vizibilități bune din autovehicul ( filtru de polen uzat provoaca în anumite condiții climatice aburirea ferestrelor ). Aerul curat din interior contribuie la bunăstarea generală a șoferului si a pasagerilor., la reducerea oboselii, respectiv la îmbunătățirea concentrării și, prin urmare, la conducerea în condiții de siguranță.

Vehicul: înlocuirea regulată a filtrului de polen protejează sistemul de încălzire, ventilație și aer condiționat al vehiculului, prelungind durata de viață a acestuia, având ca rezultat reducerea costurilor suplimentare de întreținere.

Din păcate, mulți automobiliști nici măcar nu știu că au vreun filtru de polen în mașină.

Pentru că filtrul de polen (ca orice alt filtru) este supus uzurii și acumulării treptate de impurități. În funcție de condițiile de utilizare a vehiculului, este necesară înlocuirea filtrului la fiecare 15.000 km sau cel puțin odată pe an.

În anul 1988, societatea germană Freudenberg a finalizat comanda producătorului de automobile Mercedes-Benz într-un termen extrem de scurt privind instalarea filtrului de aer care intră în cabină pentru a spori confortul pasagerilor din mașiniile acestuia ( clasa S ).

Freudenberg a folosit invenția sa – materialul textil nețesut – pentru a crea primul filtru de polen.

Aproximativ din anul 1989 se datează folosirea filtrelor de polen pentru automobilele din
Europa. De atunci, Freudenberg este lider în domeniul filtrelor de polen pentru industria de automobile, care produce în prezent mai mult de 30 de milioane de filtre anual.

Filtrele de polen sunt formate dintr-un element de filtrare cu mai multe straturi de tip ,,sandwich”, fabricat din materiale sintetice ( materia primă de bază este polipropilena ) care respinge umezeala. Acesta reprezintă un strat de filtru foarte eficient înconjurat de un strat de prefiltru și un strat de suport.

Dispunerea straturilor individuale este progresivă – finețea și densitatea cresc în direcția părții aerului curat. Fibrele încărcate static cresc de asemenea eficiența filtrării. Filtrele cu carbon activ sunt dotate cu încă un strat absorbant de carbon activ.

Filtrul de polen cu carbon activ poate fi considerat ca fiind singurul filtru optim al aerului care intră în interior. Contribuția sa unică constă în protecția suplimentară împotriva emisiilor provenite din transport și industrie ( cum ar fi carburile, NOx, SO2), împotriva ozonului iritant și împotriva altor gaze nocive sau neplăcute. Stratul de carbon activ absoarbe mirosurile neplacute din afară, de exemplu, gazele provenite din îngrășămintele agricole, din sistemele de canalizare, dar și din aditivii de anticongelare și de curățare din lichidul de curățare a parbrizului.

Diferența de preț dintre filtru standard și filtru polen cu carbon activ este mică, dar benficiile pentru sănătatea pasagerilor sunt mult mai mari.

 

Asadar, verifică când ai schimbat ultima oară filtru de polen la mașina ta și cere consilierilor Autoscan oferta de preț pentru acest produs.

Ai nevoie de filtru polen pentru masina ta ? Intra sa vezi oferta noastra

 

Beneficii pe care le primesti daca vei fi clientul nostru:

  • livrare rapida si transport gratuit la comenzi peste 100 lei
  • consiliere tehnica specializata pentru a primi oferte de pret corecte
  • cadouri la fiecare comanda
  • daca ne recomanzi primesti pana la 25 % reducere la fiecare comanda
  • gama variata de produse
  • multiple modalitati de plata
  • un partener de incredere care iti va fi intotdeauna de ajutor