Lanturile auto pentru zapada si gheata, o solutie foarte buna in sezonul rece.

Lanturile auto pentru zapada si gheata sunt una dintre cele mai importante accesorii pe care trebuie sa le aiba orice conducator auto in masina pe timp de iarna.

Aceste dispozitive se monteaza pe rotile motrice (tragatoare ) ale masinii dar doar in cazul in care se circula pe un drum cu zapada sau gheata. Viteza maxima nu trebuie sa fie mai mare de 45 km/h. Nu recomandam plecarile bruste sau franarile violente cu lanturile montate. De asemenea daca circulati cu o viteza mai mare riscati sa afectati multe alte componente. Cum ar fi sistemul de directie, de franare sau chiar si caroseria masinii.

Lanturi auto pentru pentru zapada si gheata sunt vandute doar in pachete de minim 2 bucati ( trebuie montate pe ambele parti ale rotilor motrice). Lanturile auto se aleg dupa doua criterii mai importante, dupa dimensiunea anvelopelor sau dupa modelul acestor. In primul rand dimensiunea trebuie sa fie corecta, sa nu fie nici prea mari pentru a putea sari pe de roata dar nici prea mici sa nu poata fi montate.

Marii producatori va pun la dispozitie mai multe modele de lanturi auto, in functie de masina. Un set de lanturi incep de la 95 de lei. Lanturile auto imbunatatesc semnificativ aderenta si tractiunea masinii. Daca plecati la drum iarna ar fi bine sa luati si un set lanturi auto pentru pentru zapada si gheata. De asemena daca drumul nu va permite sa circulati cu lanturi puteti opta pentru niste cauciucuri de top.

Alte optiuni inlocuitoare

In loc de lanturi auto pentru zapda si gheata ca optiuni mai aveti si „sosetele textile pentru zapda” care va ajuta putin dar nu se compara cu o pereche de lanturi sanatoase. Lanturile rezista mult mai bine in timp. Exista si modele mai speciale de „lanturi auto” cum ar fi cele din imaginea urmatoare.

Per total cel mai bine este sa nu pleci la drum fara un set de lanturi auto.

Descopera oferta Autoscan si beneficiaza de reduceri:

Comanda si vei primi:

✅ Echipa de consilieri tehnici pregatiti sa iti ofere produse 100% potrivite nevoilor tale
✅ Livrare gratuita indiferent de valoarea comenzii la plata cu cardul in peste 170 de localitati
✅ Garantie reala de pana la 24 luni 
✅ E ok sa te razgandesti, ai dreptul la retur extins de pana la 30 zile
✅ Modalitati flexibile de plata, in rate fara dobanda, cu cardul la curierat