Ulei motor este esential pentru functionarea optima a masinii tale. Este important sa fie cel potrivit si recomandat de catre producatorul autovehiculului.

Sunt impuse norme specifice de clasificare stabilite de organizatii internationale acreditate care verifica nivelul tehnic de performanta al uleiului de motor. Cele mai cunoscute sunt SAE , API, ACEA si normele recomandate de catre fabricant.

In functie de baza si de raportul de aditivi , uleiul de motor poate fi mineral, semi-sintetic si sintetic. Alegerea trebuie sa fie facuta in functie de numarul de kilometri si vechimea masinii,.

Producatorii de top pun la dispozitie cataloage prin care se poate identifica uleiul potrivit in functie de datele masinii.

Cum intelegem eticheta la ulei motor?

Eticheta fiecarui recipient de ulei motor are mai multe inscriptionari in functie de normele pentru care este aprobat. Astfel cea mai importanta este normal SAE care este afisata sub forma 10w40, apoi normele API de forma SL/CF, normele ACEA A3/B4 si normele specifice fabricantului masinii.

De ce este recomandat sa inlocuiesti uleiul de motor cat mai des?

Se recomanda schimbul regulat de uleiul de motor pentru o viata cat mai lunga a motorului. Daca nu se inlocuieste frecvent acesta iti pierde din proprietati si poate afecta functionarea optima a motorului. Se recomanda schimbul de ulei motor intre 10.000-15.000 km.

Uleiul de motor poate fi amestecat?

Da, poate fi amestecat doar daca se respecta normele, chiar daca uleiurile sunt de la branduri diferite. Nu este recomandat , dar in cazuri extreme se pot amesteca si in functie de vascozitate.

Ce se intampla daca folosesc ulei motor nepotrivit?

In primul rand apare uzura interna a motorului, apoi apare coroziunea pieselor, se poate perfora pistonul , consumul de ulei va creste, si multe alte cauze, asa ca recomandam alegerea corecta a uleiul de motor.

Recomandari Autoscan:

Utilizarea uleiului potrivit duce la durata de viata mai mare a motorului. Din experienta noastra va recomandam urmatoarele uleiuri in functie de marca masinii:

BMW – recomandam uleiul de motor original BMW

Mercedes – recomandam uleiul de motor original Mercedes

VW – recomandam uleiul de motor Castrol, Liqui Moly, Motul, cel din urma avand cel mai bun feedback din partea clientilor in raport cu consumul de ulei si performantele motorului

Opel – recomandam uleiul de motor original GM

Honda, Hyundai, Kia, Toyota, Subaru – recomandam ulei motor Eneos

Echipa de consilieri tehnici Autoscan iti sta la dispozitie in identificarea corecta a uleiului de motor potrivit masinii tale. Avem disponibile peste 1000 de produse cu livrare gratuita si rapida. Intra acum